+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Toolbox not working

  1. #1
    Jim Fulmer
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Toolbox not working

    I can't get the toolboxes to work on ArcMap 10. They were fine on install, but recently I had a rouge spyware called WINDOWS DIAGNOSTIC. I got rid of the virus; however, there are some quirky things with the machine (Windows 7 Professional 64-bit). ArcMap comes up fine, and I can add data, zoom and pan around, etc. But when I click on I click on the toolbox window, there's just a picture of a toolbox ( empty_toolbox.jpg). I can search for a tool, and it will give me returns (data_management.jpg), but if I click on the tool, nothing happens. A lot of the tools summaries are not available. If I hold my mouse over a tool and click on the item description, Arcmap will hang. If I bring up ArcCatalog, click search, and then just click on the word "tools" the list of toolboxes come up (tool_list.jpg). I'm at a loss for what to do. TIA for any suggestions.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	empty_toolbox.jpg‎
Views:	53
Size:	12.3 KB
ID:	6123   Click image for larger version

Name:	data_management.jpg‎
Views:	48
Size:	52.4 KB
ID:	6124   Click image for larger version

Name:	tool_list.jpg‎
Views:	47
Size:	48.2 KB
ID:	6125  

  2. #2
    Timothy Hales

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    502
    Points
    80
    Answers Provided
    15


    0

    Default Re: Toolbox not working

    Hi Jim,

    Before doing a complete uninstall/reinstall, I would suggest resetting you registry keys and application data. With all ArcGIS programs closed, reset your application data and restart ArcMap. If that does not work, reset your registry key then run ArcMap.


    App Data Reset:
    Windows Explorer > Local Disk > Users > Your User Name > App Data (this will be hidden unless the hidden files and folders have been turned on) > Roaming > rename the "ESRI" folder to "ESRI_old"

    Registry Keys Reset:
    Start Menu > Run, type 'regedit' and click OK. Expand HKEY_CURRENT_USER > Software > and rename 'ESRI' to 'ESRI_Old'.


    *Note: these will reset all toolbars and spatial database connections in ArcMap/Catalog (they will still be saved in the '_old'> ArcCatalog folder. Copying the "ArcCatalog.gx file into the new application data path will restore the connections)


    I hope that helps.

    -Timothy

  3. #3
    Jim Fulmer
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Toolbox not working

    Timothy,

    Thanks for the suggestions. I tried both, but still had the same results. I removed and reinstalled, and things seem to be working fine now.

    Thanks again.

  4. #4
    Timothy Hales

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    502
    Points
    80
    Answers Provided
    15


    0

    Default Re: Toolbox not working

    Quote Originally Posted by skydiver_jim View Post
    Timothy,

    Thanks for the suggestions. I tried both, but still had the same results. I removed and reinstalled, and things seem to be working fine now.

    Thanks again.
    Great! Glad to hear tings are working now.

    -Timothy

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts