+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Attribute Assistant INTERSECTING_FEATURE Problem

  1. #1
    Todd DeBoer
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Attribute Assistant INTERSECTING_FEATURE Problem

    In my dynamicvalue table I have an entry for getting a value from an intersecting feature in a polygon layer. When I create/edit polygons, the intersecting feature works fine and gets the attribute value from the intersecting polygon, however when I try to edit/create points, it does not. However, this only seems to occur in SDE, when I try it with a file GDB it seems to work fine. Any thoughts? Thanks in advance!

  2. #2
    Michael Miller

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    631
    Points
    153
    Answers Provided
    31


    0

    Default Re: Attribute Assistant INTERSECTING_FEATURE Problem

    Todd,
    Do you have any other layers in the TOC that point to that Feature Class? Do you have a selection set? Have you turned on the Log file and reviewed it for any errors or info?
    Michael Miller
    Solutions Manager
    mmiller@esri.com

  3. #3
    Todd DeBoer
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Attribute Assistant INTERSECTING_FEATURE Problem

    Quote Originally Posted by MikeMillerGIS View Post
    Todd,
    Do you have any other layers in the TOC that point to that Feature Class? Do you have a selection set? Have you turned on the Log file and reviewed it for any errors or info?
    Thanks for the response Mike. No, even if I make a map document with one FC, overlay polygon layer, dynnamicvalue and generateid tables, the intersecting_feature only works for line and polygon feature classes, not points. I don't have a selection set and the AA log file (if that is the one you mean) is on, but nothing is being written to it.

  4. #4
    Michael Miller

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    631
    Points
    153
    Answers Provided
    31


    0

    Default Re: Attribute Assistant INTERSECTING_FEATURE Problem

    If nothing is being entered in the log file, then the rule is not configured for the layer correctly or the extension is not on.
    Michael Miller
    Solutions Manager
    mmiller@esri.com

  5. #5
    Todd DeBoer
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Attribute Assistant INTERSECTING_FEATURE Problem

    Quote Originally Posted by MikeMillerGIS View Post
    If nothing is being entered in the log file, then the rule is not configured for the layer correctly or the extension is not on.
    Sorry, I was looking at an old log file, I forgot I changed the save location. Anyway, here is an example. It will work fine for one point, but then the next one it won't. I am wondering if it is something with my overlay polygon layer.

    Row Info
    Row Number 10
    TableName: *
    FieldName: MAPGRID
    ValueInfo: MapGrid|GRIDID
    ValueMethod: INTERSECTING_FEATURE
    On Create: 1
    On Change: 1

    Checking for Subtype Restriction
    Field Name: MAPGRID was found at index: 3
    Trying: INTERSECTING_FEATURE
    Starting to process rule
    Value Info is: MapGrid|GRIDID
    Searching on Layer
    No Selected Features
    ERROR: INTERSECTING_FEATURE: Exception from HRESULT: 0x80041599
    Finished: INTERSECTING_FEATURE

  6. #6
    Michael Miller

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    631
    Points
    153
    Answers Provided
    31


    0

    Default Re: Attribute Assistant INTERSECTING_FEATURE Problem

    Can you try this beta version out? I added additional messaging to help isolate the problem.

    http://forums.arcgis.com/threads/200...l=1#post158222
    Michael Miller
    Solutions Manager
    mmiller@esri.com

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts