+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Schematics losing connection to their Diagram Version

  1. #1
    tim chinchen
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    5
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Unhappy Schematics losing connection to their Diagram Version

    I have a number of schematic diagrams that seem to be losing their "connection to the map" - i.e. the identify tool (the plus signs have gone) and propagate between schematic and map tools stop working.

    Is there a cause behind why a Schematic Diagram may lose this connection to their Diagram Version? Is there anyway of repairing it? - Looking at "right-clicks" and data source tabs there seems to be a limited amount you can do.

    (PS we don't want to rebuild some of these as our users spent 3 days getting them to where they were! )

    Any suggestions would be great.

    Cheers

    Tim

    PS Version 9.3.1. Not the nice new 10.x!
    Last edited by vwtimc; 02-08-2012 at 01:00 PM.

  2. #2
    Manoj Garg
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    34
    Points
    1
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Schematics losing connection to their Diagram Version

    Hi Tim,

    This can happen when diagram is created in a version and that version is no more existing in the system. if that happens you need to reset the data source using schematic edit project. There will be an option.

    Thanks
    Thanks
    Manoj Garg

  3. #3
    Rick Anderson
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    166
    Points
    83
    Answers Provided
    16


    0

    Default Re: Schematics losing connection to their Diagram Version

    Depending on what version of ArcGIS you are using changes what you need to do a bit as well. In version 10, open the diagram and then right-click on the layer in the TOC and you will see a Change Diagram Version option. Just change it to an appropriate version (assuming the one it originated from no longer exists). Prior to version 10, you need to use the configuration tool (Designer) and change the data source information. When you open the list of data sources, you will see which ones are no longer valid. There is good information in the desktop help system for this.

  4. #4
    tim chinchen
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    5
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Schematics losing connection to their Diagram Version

    Thanks Rick, yes we're pre-10.0! hopefully not for too long. Works a treat.

    Cheers

    Tim

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts