+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: User_fld no longer available for services from locators created after ArcGIS 10 SP1

  1. #1
    Nianwei Liu
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    87
    Points
    58
    Answers Provided
    8


    0

    Default User_fld no longer available for services from locators created after ArcGIS 10 SP1

    Hi,
    user_fld is a new feature introduced in ArcGIS 10. It's quite useful to put additional fields such as a parcel ID in that field to avoid extra query round trip for single house style locator. It's working very well in ArcGIS 10.
    However, after SP1 (then SP2 & 3), it seems that functionality is having trouble. For locators created with ArcGIS 10 but published to SP1-3 (basically after applying for service packs to ArcGIS server), it is still available. The problem is for new locators created with ArcGIS 10 Sp1 and later. Although the create tool still asks for that field, the resulting locator no longer advertise that field in "candidate fields", even after the "writeAdditionalOutputFields" in the .loc.xml is changed to "true" manually.
    Anyone else is having the same problem?

  2. #2
    Brad Niemand

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    248
    Points
    35
    Answers Provided
    4


    0

    Default Re: User_fld no longer available for services from locators created after ArcGIS 10 S

    What locator style are you using?

    Brad

  3. #3
    Nianwei Liu
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    87
    Points
    58
    Answers Provided
    8


    0

    Default Re: User_fld no longer available for services from locators created after ArcGIS 10 S

    Quote Originally Posted by brad5993 View Post
    What locator style are you using?

    Brad
    Any style. Tech support has confirmed as a bug (NIM075939) and the workaround is custom the locator template's xml.
    Last edited by nliu; 03-29-2012 at 12:27 PM.

  4. #4
    Tami Onstad
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    16
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: User_fld no longer available for services from locators created after ArcGIS 10 S

    Is there another NIM code for this particular problem? The NIM075939 you referenced seems to refer to a problem with the locator not abbreviating some attributes as it should.

    I have the same issue with needing the return value of a custom field in my gc results... I have edited my loc.xml to manually set WriteAdditionalOutputFields to true, but as posted above this does not solve the problem. I still can't get the user_fld to return with the geocoding results.

    Can you tell me what workaround you used to get this to work?

    Thanks!

    TamiO

  5. #5
    Brad Niemand

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    248
    Points
    35
    Answers Provided
    4


    0

    Default Re: User_fld no longer available for services from locators created after ArcGIS 10 S

    This should work in 10.0 SP4. You will need to set the WriteAdditionalOutputFields to "True" though in order to see them though.

    Brad

  6. #6
    Fred Spataro
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    40
    Points
    2
    Answers Provided
    0


    0

    Unhappy Re: User_fld no longer available for services from locators created after ArcGIS 10 S

    Quote Originally Posted by brad5993 View Post
    This should work in 10.0 SP4. You will need to set the WriteAdditionalOutputFields to "True" though in order to see them though.

    Brad
    Where do we set "WriteAdditionalOutputFields"?

    Has anyone gotten this to work? I'm rebuild some of my locators and I can't get the user_fld to show up anymore. 10. SP4 It's odd that any of the locators I built with an older version show the user_fld.

    Here's a recently submitted bug? http://support.esri.com/en/bugs/nimbus/role/beta10_1/TklNMDgzODQw

    A
    nd a potential workaround --- but doesn't seem to work on SP4:
    http://support.esri.com/en/knowledge...s/detail/39887

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts