+ Reply to Thread
Results 1 to 13 of 13

Thread: Help! Data layers not showing up in arcgis online

  1. #1
    Laura Mellem
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    20
    Points
    1
    Answers Provided
    0


    0

    Exclamation Help! Data layers not showing up in arcgis online

    I've been testing a feature service for almost a month now and all of a sudden yesterday, my layers no longer show up in arcgis online. I tried restarting the service, restarting my server, but it doesn't seem to help. I can access the layers in a web application using the silverlight application, but not arcgis.com. I am collecting data using the iphone app, so i need to use arcgis online. Plus I have volunteers in the field!! Any ideas what is going on? I can share the map with a group if you want to look at the feature layer.

    Laura

  2. #2
    Mike Minami

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2,588
    Points
    697
    Answers Provided
    133


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    What do you mean your layers no longer show up? Are they not drawing? There is a bug introduced recently that if you have a layer named with a percent sign (%), you don't see that layer in the legend. Renaming the layer solves the problem.

    Thanks,

    Mike

  3. #3
    John DiRuggiero
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    I uploaded CSV files to web server and now I do not see data when viewing from ArcGIS Explorer OnLine. It is known that if viewing on mobile, e.g., iPhone, Android phone, tablet, iPad that data does not show, but today something in addition is going on.

  4. #4
    Don Ross
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    It seems a lot of people are having the same problem. Me too. It must be a problem on the provider side.

  5. #5
    Mike Minami

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2,588
    Points
    697
    Answers Provided
    133


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    Loading shapefiles directly into a web map is not working at this time. Also, with Explorer Online, loading of CSVs is not working. We are working to resolve this problem. Is this the problem you are seeing? Or do you have a web map with a CSV that you loaded into the web map prior to today and you're not seeing the features in the web map?

    Thanks,

    Mike

  6. #6
    Don Ross
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    My problem seems to be resolved (adding shapefiles). I'll try CSV next. Thank you.

  7. #7
    Lower Nine
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    My issue is still happening. The layers are extremely slow to draw and in some cases never show up. Sometimes it shows up on the iphone app and sometimes not. Would it be something with the SDE?

  8. #8
    Mike Minami

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2,588
    Points
    697
    Answers Provided
    133


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    lower9,

    What exactly are you trying to do?

    Mike

  9. #9
    Lower Nine
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    Oops, I'm the same persona as LakewoodBeacon. I'm trying to collect data on a feature service using the iphone app. It's been working for a while, but all of a sudden two days ago everything got really slow, and now I can't even see the layers in arcgis.com

    Trying to run some maintenance on SQLServer to see if that's causing a problem.
    Laura

  10. #10
    Mike Minami

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2,588
    Points
    697
    Answers Provided
    133


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    Laura,

    Can you share the URL to your map? If you don't want to post it, you can send me a private message...

    Thanks,

    Mike

  11. #11
    Laura Mellem
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    20
    Points
    1
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    Also, I'm no longer able to edit my data in the iphone app or online. On the app, I get this error: "an error occured while posting feature edit. unable to complete operation"

  12. #12
    Jeff Azevedo
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    97
    Points
    3
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    For what it's worth, I've experienced this same problem with KML Network files.

  13. #13
    Laura Mellem
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    20
    Points
    1
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Help! Data layers not showing up in arcgis online

    WHEW! Everything is fast and working again after I compressed the geodatabase! Did not realize that was a necessary maintenance tool, but it made a huge difference.

    Laura

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts