+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Error with the color balance... (!)

  1. #1
    Ömer KAYA
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    0
    Answers Provided
    1


    0

    Exclamation Error with the color balance... (!)

    Hello;

    I have a mosaic dataset which includes all the SPOT 5 - 2.5m resolution images in Turkey area.

    What i did is that;

    - Add the rasters to the raster dataset
    - Declared "no data" values
    - Built Pyramids & Statistics

    Then i wanted to use "Color Balance Mosaic Dataset",

    Unfortunately the tool crashed.

    Click image for larger version

Name:	Hata2.jpg
Views:	60
Size:	134.9 KB
ID:	13195

    In need of help.

    Kind Regards

    Ömer KAYA
    METU-GGIT

    System Spec:

    - Windows Server 2008 R2 Enterprise x64 / On Virtual Machine
    - 4 GB Ram
    - ESRI ArcGIS Desktop 10 SP4
    - ESRı ArcGIS Server 10 SP1

  2. #2
    Gayathri Alallasundaram
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    78
    Points
    15
    Answers Provided
    1


    1

    Default Re: Error with the color balance... (!)

    Hi,

    Disable background geoprocessing option, to do this navigate to ArcMap main menu Geoprocessing > Geoprocessing Options > uncheck 'Enable' option under Background Processing. Hit ok.

    Also, make sure you have prepared your rasters accordingly, you have to prepare the source rasters as per the help document,

    "Color balancing can only take place if the following is true about your data:

    All the bands have their statistics calculated.
    All the bands have their histograms built.
    All the raster datasets have the same number of bands.
    All the raster datasets have the same pixel type and pixel depth. Only 8-bit unsigned and 16-bit unsigned bit depths are supported.
    None of the raster datasets have an associated color map."

    Now retest to see if the issue occurs.

    -Gayu

  3. #3
    Ömer KAYA
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    0
    Answers Provided
    1


    0

    Exclamation Re: Error with the color balance... (!)

    Hello;

    Thank you for the response.

    Here are the things that i did and the responses that i get.

    Disable background geoprocessing option, to do this navigate to ArcMap main menu Geoprocessing > Geoprocessing Options > uncheck 'Enable' option under Background Processing. Hit ok

    I Have done this as a result the system exits in the process. I mean no warnings no errors just nothing and then exits. Closes itself.

    Also, make sure you have prepared your rasters accordingly, you have to prepare the source rasters as per the help document,

    I have inspected the document and my dataset has all the required properties to carry out the color balance process.done
    - For my dataset I have used the "Build Pyramids and Statistics" tool to carry out that property.done
    - I know that "Building the Statistics" does that it creates the histograms for all necessary images. done
    - I had two, 3 band images in a 4 band imagery dataset i deleted them and replaced with the four band ones. done
    - They are all in the same pixel value - 8 bit unsigned. done
    - I didn't understand what associated color map means. Can you specify a little-bit, what can be counted as an associated color map? (Overviews?, Vector Tiles? , ext. )

    I have reset the Mosaic Dataset, but unfortunately the problem still occurs as described above.


    Thank you for the response waiting for another one.

  4. #4
    Patrick Taurman

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    242
    Points
    37
    Answers Provided
    12


    0

    Default Re: Error with the color balance... (!)

    Here is some information on Color maps.

    Patrick

  5. #5
    Ömer KAYA
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    0
    Answers Provided
    1


    0

    Exclamation Re: Error with the color balance... (!)

    Hello;

    Thanks for the reply,

    I am sorry; i know this in Turkey this is what we call "Thematic Raster"

    and no I do not have any associated map to my dataset.

    I still have the problem.

    ömer kaya
    METU-GGIT

  6. #6
    Ömer KAYA
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    0
    Answers Provided
    1


    0
    This post is marked as the answer

    Default Re: Error with the color balance... (!)

    Hello All;

    I do not know what has happened but the situation is fixed. I do not get the problem anymore.

    I can make the color balance.

    It is very interesting and weird.

    Take care.

    ömer kaya
    METU-GGIT

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts