+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

Thread: silverlight api dll's not registering in gac during api install

  1. #1
    James Rafferty
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Question silverlight api dll's not registering in gac during api install

    I'm using Windows XP.
    I'm trying to install the ArcGIS Silverlight API. After running the API installation I fired up a new Silverlight project in Visual Studio 2010. I followed instructions in the Getting started section of the API's Concepts page. However, ESRI.ArcGIS.Client is missing when I attempt to add it as a reference to the project. I checked the gac and none of the dll's included in the api installation are registered.
    Anybody run into this before?

  2. #2
    Jennifer Nery

    Join Date
    May 2010
    Posts
    2,449
    Points
    289
    Answers Provided
    51


    0

    Default Re: silverlight api dll's not registering in gac during api install

    Which version of the API did you install? If you installed v2.x, your Silverlight application must be Silverlight v4. If you installed v3.0 Pre-Release, your Silverlight application must be Silverlight v5. The .NET references are filtered by Silverlight version.
    Jennifer Nery
    Software Developer
    ArcGIS API for SL/WPF/WP7

  3. #3
    James Rafferty
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: silverlight api dll's not registering in gac during api install

    Thanks for replying.
    I attempted to install version 2.4 of the API. I have Silverlight version 4 installed.
    It is good to know that the .NET references are filtered by Silverlight version.
    However, the API dll's are not showing up in the global assembly cache of the machine, regardless of Visual Studio.
    I could probably manually add them, but I'd rather not if there's a known reason they're not registering.

  4. #4
    Morten Nielsen

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,166
    Points
    44
    Answers Provided
    7


    0

    Default Re: silverlight api dll's not registering in gac during api install

    None of the DLL's are supposed to be installed in the GAC in the first place, so I'm not sure why you would expect them to be there (not to mention you can't even install SL assemblies in the GAC, since this is only for .NET assemblies).

    Make sure you are creating a Silverlight 4 project to have the assemblies show up in the add references dialog (they will be listed under the extensions). If not, try and reinstall the SDK.
    /Morten Nielsen
    ArcGIS Runtime SDK for .NET
    silverlight team blog - twitter - personal blog

  5. #5
    James Rafferty
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: silverlight api dll's not registering in gac during api install

    Thanks for correcting me. It turns out I was trying to add the reference to the wrong project in the solution. Whoops.

    -James

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts