+ Reply to Thread
Results 1 to 12 of 12

Thread: Exported layer does not show up in ArcCatalog

  1. #1
    Scott Lounsbury
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Does anyone have a suggestion as to why an exported layer from a file geodatabase would become "invisible" in a new file geodatabase? I've exported this layer numerous times and for some reason it just won't show up in the new geodatabase. When exporting the layer in ArcMap I can see the layer but it's not visible in ArcCatalog nor is is visible when you go to add a new layer. ArcCatalog acts as if the layer is there but it just doesn't show it. The problem can be viewed in the attached screen shot.
    Attached Files

  2. #2
    Joe Borgione

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,140
    Points
    307
    Answers Provided
    31


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    You are exporting a feature class to a file geodatabase right? Not creating a layer file for symbology correct?

    Just a hunch; are you exporting the feature class to an open ArcCatlog session? If so, often times you need to refresh the view (F5) and it will appear. Or you can close that session of ArcCatalog and open a new one. If that doesn't take care of you problem, maybe create a new geodatabase and try it again.

    Hope this helps-
    Joe Borgione
    AlpineGeographic

    If the suggestion I provide helps solve your problem, please feel free to give it a favorable review by clicking the up arrow. That's only only reward I get for sharing 20 + years of professional GIS experience.

  3. #3
    Scott Lounsbury
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    jborgion,

    Thanks for the reply and yes I am exporting to a feature class, not a layer file. I have tried refreshing ArcCatalog and have tried on multiple computers as well. Nothing seems to fix the problem with this geodatabase. Too bad there is no way to tell what's different about this geodatabase.

    - Scott

  4. #4
    Paul Kroseman
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    82
    Points
    52
    Answers Provided
    10


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Try closing and reopening ArcCatalog.

    I have been annoyed with ArcCatalog caching the layers that exist when I first connect but does not refresh them until after I close and re-open. Even the refresh command does not update the cache, just reloads the display from current cache.

  5. #5
    Scott Lounsbury
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Quote Originally Posted by krosemanp View Post
    Try closing and reopening ArcCatalog.

    I have been annoyed with ArcCatalog caching the layers that exist when I first connect but does not refresh them until after I close and re-open. Even the refresh command does not update the cache, just reloads the display from current cache.
    I've tried refreshing and have also tried working on multiple computers..... does not seem to solve the problem. I'm fairly certain there is something about this particular geodatase that is causing the problem. I don't seem to have this problem with other geodatabases. Thanks for the advice!

    - Scott

  6. #6
    Lance Shipman

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    390
    Points
    113
    Answers Provided
    19


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Can you zip the file geodatabase and post it (or send it to lshipman@esri.com). I'll take a look and find out what the problem is.

    What version of ArcGIS are you using?
    Lance Shipman
    Geodatabase Product Engineer, File Geodatabase, SQLite
    Esri

  7. #7
    Scott Lounsbury
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Quote Originally Posted by lshipman View Post
    Can you zip the file geodatabase and post it (or send it to lshipman@esri.com). I'll take a look and find out what the problem is.

    What version of ArcGIS are you using?
    I can send you the file but it's too large to email (22.6 MB). Any other options? Any help you can provide would be greatly appreciated.

    - Scott

  8. #8
    Joe Borgione

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,140
    Points
    307
    Answers Provided
    31


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Try and see if you can export just a portion of your feature class just to if it shows up. Also, just for the heck of it, try to create an emtpy feature class and use the data loader to load into it.

    I wonder if this is related to a known bug: see this post of mine.

    My guess is Lance can get you an ftp site.
    Joe Borgione
    AlpineGeographic

    If the suggestion I provide helps solve your problem, please feel free to give it a favorable review by clicking the up arrow. That's only only reward I get for sharing 20 + years of professional GIS experience.

  9. #9
    Lance Shipman

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    390
    Points
    113
    Answers Provided
    19


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Can you send my your contact information (full name, company). I'm having a FTP site set up for this.

    lshipman@esri.com
    Last edited by lshipman; 05-01-2012 at 01:51 PM.
    Lance Shipman
    Geodatabase Product Engineer, File Geodatabase, SQLite
    Esri

  10. #10
    Scott Lounsbury
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Quote Originally Posted by lshipman View Post
    Can you send my your contact information (full name, company). I'm having a FTP site set up for this.

    lshipman@esri.com
    Hi Lance,

    I have sent you an email with my contact information. I have also sent a small sample for you to look at as well. Thank you very much for looking into this issue for me.

    - Scott

  11. #11
    Lance Shipman

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    390
    Points
    113
    Answers Provided
    19


    1

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    The problem was with the name of the file. "Org_" is a reserved file name at 10.0, or in other words it is seen as a hidden system table and cannot be displayed. This has been fixed for 10.1.
    Lance Shipman
    Geodatabase Product Engineer, File Geodatabase, SQLite
    Esri

  12. #12
    Scott Lounsbury
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: Exported layer does not show up in ArcCatalog

    Quote Originally Posted by lshipman View Post
    The problem was with the name of the file. "Org_" is a reserved file name at 10.0, or in other words it is seen as a hidden system table and cannot be displayed. This has been fixed for 10.1.
    Thanks for the help on this Lance!

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts