+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: How to create filled contour lines

  1. #1
    Mike Stuart
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default How to create filled contour lines

    Hi, I am quite new to ArcGIS, I'm an undergrad at Uni.

    I am currently stuck trying to create filled contour lines of my map of sea level rise like this: http://blogs.esri.com/esri/arcgis/fi...screenShot.png

    These are the stages I've currently completed:
    1. Imported the .tif map files from Digimap and Mosaic'd them together
    2. Imported the .tif profile DTM files from Digimap and Mosaic'd them together
    3. Extracted contour lines at an interval of 0.5m from the DTM using the Arc Toolbox: Spatial Analyst Tools>Surface>Contour
    4. Changed the contour lines properties from 'Single symbol' to 'Graduated colours' under the Symbology tab
    5. Changed the range to show only: 0.0-0.5, 0.6-1.0, 1.1-2.0, 2.1-3.0 and 3.1-4.0 meters

    This produces the attached map:

    So yeah I don't know how to create filled contour lines, without resorting to using MS Paint or something.

    Any help would be much appreciated!

    Thanks

    Mike
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	Borth Example.png‎
Views:	178
Size:	644.9 KB
ID:	22167  

  2. #2
    Dan Patterson

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,755
    Points
    442
    Answers Provided
    41


    0

    Default Re: How to create filled contour lines

    I suspect that they symbolized the DEM and not the contour lines.
    Geomatics, Carleton University, Ottawa, Canada
    http://obidangis.blogspot.ca/

  3. #3
    Eric Rice

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    954
    Points
    474
    Answers Provided
    76


    0

    Default Re: How to create filled contour lines

    Mike,

    The Spatial Analyst team recently published a blog post introducing the "Spatial Analyst Supplemental tools". One of the supplemental tools is a Filled Contours tool.

    You can download the tools here:

    http://www.arcgis.com/home/item.html...190a137a1d0e67

    Requirements:
    ArcGIS 10.1 Service Pack 1 and Spatial Analyst Extension
    The Filled Contours tool requires ArcGIS for Desktop Advanced or ArcGIS for Server Advanced and Spatial Analyst Extension.


    Best,
    Eric
    Eric Rice
    Product Engineer
    Esri Software Products

  4. #4
    Steve Lynch

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    407
    Points
    206
    Answers Provided
    24


    1

    Default Re: How to create filled contour lines

    or look at http://www.arcgis.com/home/item.html...9411fcc5a1f32d

    if you only have ArcGIS 10

  5. #5
    Mike Stuart
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: How to create filled contour lines

    Quote Originally Posted by stevelynch View Post
    or look at http://www.arcgis.com/home/item.html...9411fcc5a1f32d

    if you only have ArcGIS 10
    I've download and extracted the zip files, I tried to add the script to ArcGIS 10 using the ArcCatalog? by looking on other threads but I've been unsuccessful. Could you explain how I add the tool please?

    Thank you everyone for your help!

    Mike

  6. #6
    Steve Lynch

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    407
    Points
    206
    Answers Provided
    24


    0

    Default Re: How to create filled contour lines

    In ArcMap, use the Catalog window and browse to the folder where you extracted the zip files. There is a toolbox, expand it and you'll find the script tool. Double click it.

    Regards
    Steve

  7. #7
    Arianne Almera
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: How to create filled contour lines

    I tried looking for the extracted file in the Catalog, and this is what I saw. Why can't I still use the tools? Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	55
Size:	12.7 KB
ID:	22537

  8. #8
    Steve Lynch

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    407
    Points
    206
    Answers Provided
    24


    0

    Default Re: How to create filled contour lines

    Do you have 10.1 and do you have a Spatial Analyst license?

  9. #9
    Arianne Almera
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2
    Points
    0
    Answers Provided
    0


    0

    Default Re: How to create filled contour lines

    Yes. This software is company-owned, however.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts